Frank Korpershoek

02-03-2017

Zijn vader heeft hem op de dag dat hij werd geboren aangemeld bij de Koninklijke HFC, die clubliefde zit diep. Bij Telstar is Frank bezig aan zijn elfde seizoen. Als prof heeft hij nooit ergens anders gevoetbald. Een paar jaar geleden trapte hij een bal uit het stadion, in de achtertuin bij zijn toekomstige schoonouders. Hun dochter is nu zijn vrouw en samen wonen ze in IJmuiden.

Van de huidige voetballers is Frank absoluut Mister Telstar. Inmiddels is hij tweeëndertig en duurt het herstellen iets langer, maar nog steeds heerst hij als aanvoerder over zijn middenveld. Per wedstrijd loopt hij gemiddeld zo'n dertien kilometer. In totaal heeft hij ruim 250 wedstrijden voor Telstar gespeeld, onderbroken door vier zware blessures. Van de laatste is hij sinds een paar maanden hersteld.

We zitten naast elkaar op de tribune tijdens de oefenwedstrijd Telstar - RKVV Velsen. Een wedstrijd voor de wisselspelers, dus Frank kijkt met een trainersoog toe. Datzelfde doet hij bij de B-jeugd van de Koninklijke HFC. Daar ziet hij een deel van zijn toekomst, jeugdtrainer bij een profclub. En als dat niet lukt blijft hij lekker bij zijn HFC, door de KNVB uitgeroepen tot de meest professionele amateurclub.

Speler bij Telstar en jeugdtrainer bij HFC, het is soms lastig combineren. Laatst speelde hij op vrijdagavond met Telstar uit, tegen de Graafschap en een dag later speelde de B1 van HFC in... Precies, Doetinchem. Toen heeft hij even overwogen om daar te overnachten. Maar ach, met spelers in de bus is ook leuk. Mooi moment om over voetbal te praten.

Praten doet Frank graag en niet alleen over voetbal. Hij is expert op het gebied van voeding en wordt regelmatig gevraagd als gastspreker. Voeding heeft zijn carrière verlengd en doet dat nog steeds. Die kennis deelt hij graag en ziet hij als het andere deel van zijn toekomst, straks na het beëindigen van zijn voetbalcarrière.

Spijt dat hij altijd bij Telstar is gebleven? “Nee, het is zo gelopen. Ik heb er alles uitgehaald en nog steeds. Misschien als ik niet geblesseerd was geraakt... Maar Telstar voelt inmiddels als thuis en we wonen op vijf minuten van het stadion. Nog een paar jaar voetballen en dan zien we wel verder...”

De foto? Die is natuurlijk gemaakt door Pieter Hoogeveen.

Frank Korpershoek / Telstar
Andere artikelen over SC Telstar