Focus Jan, focus!

04-11-2015

Eindelijk boven! Lopend naar de Zijlweg is het in m'n rug geschoten. Op de tweede verdieping zitten Bianca en Ellen al op me te wachten. Ik kruip kromgebogen op een stoel en we raken in gesprek. Over de financiële administratie van Yarden cluster west. Een complexe materie voor iemand die weinig met cijfertjes heeft.

De dames vertellen enthousiast. Over hoe ze samenwerken met de uitvaartverzorgers en het hoofdkantoor van Yarden in Almere. Over hoe de facturenstromen lopen en wat precies hun werkzaamheden zijn. Ik luister aandachtig, maar m'n ogen gaan steeds naar de bus met Harlekijntjes bij Bianca op tafel.

Focus Jan, focus! Ellen werkt ruim 26 jaar bij Yarden. Eerst in Alkmaar en sinds 5 jaar met Bianca in Haarlem. Volgens eigen zeggen kunnen ze het goed vinden samen. Nina, de stagiaire van het NOVA College, grinnikt bevestigend vanachter haar beeldscherm als ze door Ella naar haar mening wordt gevraagd.

We praten nog even verder, over het voordeel van ongestoord thuiswerken. Op kantoor hebben ze het zichtbaar druk. Ze worden ze veel gebeld of uitvaartverzorgers lopen binnen met een vraag. Geen probleem, dat hoort erbij. Maar thuis kunnen ze even lekker doorstampen, ook wel prettig.

Ellen vertelt over de tijd dat ze met een typemachine de facturen opstelde. De overgang naar computers leverde zoveel tijdwinst op dat ze regelmatig tijd had voor een potje patience. Daar heeft ze nu al jaren geen tijd meer voor gehad :-)

Yarden Uitvaartzorg / Bianca en Ellen
Andere artikelen over Yarden Uitvaartzorg