Even het stof wegspoelen

14-08-2019

Vrijdagavond 2 augustus, een appje van Marieke: “Hi Jan, heb je toevallig 8 augustus overdag tijd om Tim te helpen met schilderklaar maken van het Tuighuis?” Natuurlijk! Over dat antwoord hoef ik niet lang na te denken. Het Tuighuis is een soort blokhut - grenzend aan het achterterras van Kraantje Lek - en werd voorheen gebruikt voor feesten en partijen. Dat is straks ook weer de bedoeling, maar nu ligt de ruimte nog vol met overbodige spullen én echt al het houtwerk is bruin geschilderd.

ajeto buur

Op 8 augustus zijn de overbodige spullen grotendeels verdwenen. Even een paar opgezette dieren en Perzische tapijten aan de kant schuiven en we kunnen beginnen met schuren! Maaike heeft een dag eerder al een start gemaakt en is nu weer van de partij, tot 15.00 uur. Drie man sterk, dan moeten we toch een aardig eindje kunnen komen. Zo'n 8 uur later zit ik samen met Tim aan een biertje. Ajeto buur, even het stof wegspoelen! Lekker gewerkt, we zijn ruim over de helft.

of het leuk was?

Een dag later krijg ik een volgend appje van Marieke, of ik dinsdag weer van de partij ben? Die dinsdag was gisteren en ja, het Tuighuis is klaar voor de schilder. Al het houtwerk is geschuurd en afgenomen met ammoniak. Of het leuk was? Ja, zeker! Ik ken Tim nu stukken beter en met je handen werken - even geen telefoon of computer - is precies waar ik naar op zoek was, schurend in het Tuighuis en aanstaande zondag weer in de bediening bij Kraantje Lek.

knallen!

Ik werk zondag 18 augustus van 10.00 tot ± 15.00 uur en het wordt mooi weer voor een lunch op het terras. Leuk als je komt! Op zo'n moment is de horeca als sporten, een teamprestatie. De taken zijn verdeeld, iedere speler is belangrijk en er is geen tijd om even achterover te leunen. Knallen! En tegelijkertijd vriendelijk blijven voor de gasten, constant alert zijn op wat er om je heen gebeurt. Een pannenkoek spek met op de ene helft rozijnen? Ja hoor, geen probleem. Even kort een praatje maken en weer door!

en het Tuighuis?

Het is nog even work in progress bij Kraantje Lek en gasten zijn benieuwd. “Waar zijn de toiletten?" Daar, door het poortje rechts. Ja, de bordjes ontbreken nog, die komen binnenkort. “En de speeltuin?” Die gaat begin oktober weer open, met nieuwe speelapparaten. De oude zijn afgekeurd, vandaar. “En het Tuighuis?” Dat wordt geschilderd - wit en groen - en is straks weer beschikbaar voor feesten en partijen. Jazeker, u bent van harte welkom!