Elf uur is het “showtime”

24-05-2016

Vandaag is een speciale dag. Er komt een reporter van crowdyhouse.com, een website waar designliefhebbers rechtstreeks bij de makers kunnen kopen. Een belangrijk verkoopkanaal voor de Rijkswachters dus Boudewijn en Niki zijn "dressed for the occasion." Elf uur is het "showtime." Eerst een interview - in het Engels - en daarna fotograferen.

Studio Hamerhaai / CrowdyHouse.com

Een buitenkansje, ik schiet een paar plaatjes mee en fotografeer een fotograaf die een foto maakt. Van boven maakt Tim een foto van mij terwijl ik een fotograaf fotografeer. Bent u er nog? Na afloop raak ik aan de praat met diezelfde fotograaf. Mijn Engels is een beetje roestig, maar het gaat. Ook als hij vraagt wat ik hier doe. Tijd voor mijn elevator pitch.

"I'm curious and a marketeer. I work, every time for a different employer and tell about my experiences on my blog. At the end of my employment I combine my blogs and photo's in a magazine." Hij knikt geïnteresseerd en vraagt voor welke bedrijven ik al gewerkt heb. Daar stokt het gesprek.

Niki luistert mee, maar weet het antwoord ook niet direct. De Engelse vertaling voor een schoonmaakbedrijf, gerechtsdeurwaarder en uitvaartverzorger? Met een beetje improviseren komen we er uit, hij knikt begrijpend. Ter illustratie geef ik 'm even later het magazine Glas Werkt voor AGIN Boeder, in het Nederlands :-)Andere artikelen over Studio Hamerhaai