Elegante dameslaarzen

06-11-2015

"Wat vind je, kan het zo?" De vraag betrof de elegante dameslaarzen onder haar Yardenrok. Gesteld aan een vrouwelijke collega en door mij opgevangen tijdens mijn eerste dagen bij Yarden. Daarna was ik getuige van een door haar gevoerd telefoongesprek met een nabestaande en vandaag heb ik Mirjam Moorman uitgebreid gesproken, langer dan met wie dan ook bij Yarden. Anita uitgezonderd natuurlijk :-)

Een mooi gesprek. Eerst over mij, dat was me nog niet eerder gebeurd. Daarna over het vak van uitvaartverzorger en haar samenwerking met Iede, een uitvaartverzorger in opleiding én steward in de luchtvaart. Door dat laatste is hij gewend om snel contact te maken. Mirjam is daarin iets bedachtzamer, voorzichtiger. Dat heeft leuke momenten opgeleverd, leerzaam voor beiden.

Zelf werkt ze nu 4 jaar bij Yarden en nog steeds met veel plezier. Ze wilde meer verdieping en dat heeft ze gekregen. Niet als de Moeder Theresa die ze eerst dacht te gaan zijn, maar wel als steun en toeverlaat voor nabestaanden. Iemand aan wie je vol vertrouwen het begeleiden van een uitvaart kan overlaten. Dat doet ze met stijl en overtuiging. Misschien zelfs iets te betrokken, daar is ze zelf nog niet helemaal uit.

Zoals gezegd, een interessante gesprekspartner. De waan van de dag en de vluchtigheid van Facebook is aan haar niet besteed. Een weblogbericht over haar vindt ze ook maar zozo. "Ik krijg het toch wel eerst te lezen?" Natuurlijk Mirjam. En dan nu nog een foto... Ook dat ziet ze aarzelend tegemoet. Maar ach Mirjam, zo erg is het toch niet, half verborgen achter je auto :-)

Yarden Uitvaartzorg / Mirjam MoormanAndere artikelen over Yarden Uitvaartzorg