Een slick gestreken kapsel

29-11-2016

"Juf, mag ik even m'n haartjes nat maken?" De leerling is met muts de klas ingekomen en die moet af, dat is de afspraak. Hij krijgt toestemming en even later komt hij breed lopend met een slick gestreken kapsel terug. De juf in kwestie is Femke Schelvis. Ze heeft in 10 jaar basisonderwijs alle groepen gehad, daarna is ze op wereldreis gegaan.

Bij terugkomst in Nederland was terug naar het onderwijs een voor de hand liggende keuze. Maar niet het basisonderwijs, dat had ze wel gezien. Verder kijken dus... Zo is ze bijna drie jaar geleden min of meer toevallig op de Kennemer Praktijkschool terecht gekomen. Een prima match! Ze heeft een mentorklas en geeft rekenen en Nederlands. "De persoonlijke leerweg die we hier hanteren biedt meer ruimte voor coaching t.o.v. een klassikale aanpak. Dat past beter. Bij mij én bij onze leerlingen."

Ze maakt een rondje langs haar leerlingen en brengt het coachen in de praktijk. Het woord "supergoed" valt herhaaldelijk. En mooi, haar positieve aanpak werkt. Op de jongen met het slick gestreken kapsel na gaan ze allemaal aan 't werk met hun persoonlijke opdrachten. De jongen met het kapsel krijgt extra aandacht en daarna heeft Femke weer tijd voor mij.

Ze werkt sinds dit schooljaar drie dagen per week en combineert haar mentorklas met Laura. Dat is wennen, maar daardoor heeft Femke wel tijd voor haar andere passie. Ze coacht mensen op het gebied van lifestyle, voeding en sport. En reizen? Dat doet ze nog steeds. "Dat is het mooie van werken in het onderwijs, de vakanties!" En hup, daar is ie weer, die stralende lach :-)

Femke Schelvis / Kennemer Praktijkschool
Andere artikelen over Kennemer Praktijkschool