Dus ja Jan, dat is het wel zo'n beetje

29-04-2015

"Ik maak geen begroting, dat is toch natte vingerwerk. Morgen kan er een bom ontploffen in de Amsterdamse metro. En dan... Ik weet wat we hebben en kunnen. Natuurlijk, er valt weleens een klant af, maar er komt er ook regelmatig een bij. Het is prima zo. Onze organisatie is ingericht op deze omvang en ik heb zelf ook niet de behoefte om mijn bedrijf keihard te laten groeien. Waarom zou ik?

We wonen in een mooi huis, ik rij in een prima auto en privé kunnen we zo ongeveer doen wat we willen. Ik heb niet de behoefte om alles op het spel te zetten zodat ik misschien ooit een grote villa kan kopen.

Koude acquisitie doe ik niet. Op het moment dat je vraagt of je voor een klant mag werken ben je kwetsbaar, zal je iets aan je prijs moeten doen. Dat doen we niet, nooit. We staan voor kwaliteit en hanteren een vast uurtarief. Op basis daarvan maken we een offerte.

Wat ik een uitdaging vind is lokaal ondernemen, zorgen dat we zichtbaar zijn en nieuwe wegen bewandelen. Maar ook dat doen we in ons eigen tempo en op onze manier. Dus ja Jan, dat is het wel zo'n beetje. Ik ga weer wat doen."

Ella Zander / Schoonmaakbedrijf Ruud Zander

Gelijk heb je Ella. Die nuchtere kijk op ondernemen is je kracht. Daarmee heb je het bedrijf van je vader verder gebracht en een zeker bestaan gecre�erd. Voor jezelf en voor de mensen die voor en met je werken. Complimenten! Ik vond het erg leuk om daar voor een korte periode bij te mogen horen.Andere artikelen over Schoonmaakbedrijf Ruud Zander