Drie schouderklopjes

11-06-2015

Een stapel A4-tjes van zo'n 6 centimeter hoog. Met dat dossier in z'n tas liep Robbert-Jan voor me uit, richting Rechtbank Amsterdam. Niet zo lang geleden doelwit van een crimineel met een bazooka. Binnen zie ik dat je meer dan een bazooka nodig hebt om dit gebouw tegen de grond te krijgen. Heel veel beton. Mooi van lelijkheid, kijk maar:

Gerechtsgebouw Amsterdam

Onderweg in de auto heeft Robbert-Jan me bijgepraat. Hij is jurist bij AGIN Boeder en treedt in deze zaak op namens een administratiekantoor. Het betreft een verschil van mening over de kwaliteit van uitgevoerde administratieve werkzaamheden. De tegenpartij heeft de facturen daarom niet betaald.

Het getouwtrek is al een jaar bezig en vandaag is de laatste kans om tot een oplossing te komen. Een comparitie en de rechter heeft er duidelijk geen zin in. De tegenpartij laat zich vertegenwoordigen door een advocaat en één van zijn medewerkers. Hij zit zelf in zijn huis in Frankrijk.

Dat voelt als 1-0 voor 'ons'. Ook kan de tegenpartij niet echt duidelijk maken welke werkzaamheden slecht zijn uitgevoerd. De advocaat houdt echter voet bij stuk, ook na telefonisch overleg met Frankrijk. De rechter is er inmiddels klaar mee. Vonnis over vier weken.

Op weg naar buiten krijgt Robbert-Jan drie schouderklopjes van de eigenaar van het administratiekantoor. Voor wat het waard is ben ik het daar roerend mee eens. Hij had zijn zaakjes tot in de puntjes voorbereid en wist - zonder al te veel te zeggen - de rechter te overtuigen. Ook ik heb het gevoel dat 'we' deze zaak gaan winnen...
Andere artikelen over AGIN Boeder Gerechtsdeurwaarders