Deze kanjer is op zoek

23-11-2017

Ze Werkte in totaal bijna 20 jaar bij De Koninklijke Nederlandse Munt. Eerst als zilversmid en daarna via verkoop naar de afdeling inkoop. Door een reorganisatie kwam haar functie te vervallen, toen heeft Chantal haar profiel op Linkedin aangepast naar “deze kanjer is op zoek naar een nieuwe uitdaging.” Dat zag Inez, de zus van Dennis Abels en nu werkt ze sinds een paar maanden als planner bij AVEK.

Het productieproces en de materialen, het voelde meteen vertrouwd. “Het slaan van munten komt heel dicht in de buurt bij het maken van bladveren. Het gebeurt allebei met stempels en op min of meer dezelfde machines.” Haar hart ligt nog een beetje bij De Munt, hoe kan het anders na 20 jaar. “Jammer dat Minister de Jager wegging, met hem was het heel anders gelopen met De Koninklijke Nederlandse Munt.”

Inmiddels heeft ze haar plekje bij AVEK gevonden: het bureau naast Mark Rekers, met zicht op de fabriek. Mark de productie en Chantal de planning. Die korte lijnen, dat sprak haar aan. Haar eerste sollicitatiegesprek was met Dennis en Mark, allebei met een pokerface. Het tweede gesprek lagen de kaarten open op tafel. Ze heeft voor de zekerheid een week proefgedraaid en toen heeft ze haar keuze voor AVEK gemaakt. “Deze kanjer heeft een superleuke nieuwe uitdaging gevonden!” staat nu op haar Linkedinprofiel.

Chantal, Technische verenfabriek AVEK
Andere artikelen over Technische verenfabriek AVEK