De slager van San Blas

29-09-2017

De slager van San Blas. Het klinkt als de titel van een spannend boek, maar in werkelijkheid is Erdem een altijd vriendelijke man van Turkse komaf. Hij is zijn slagersloopbaan lang geleden begonnen bij de Deka. Niets voor hem dacht hij, veel te koud. Toch is hij vier jaar gebleven en heeft zo het slagersvak geleerd. Nu heeft Erdem een eigen zaak én is hij al zo'n 9 jaar de vaste vleesleverancier van strandpaviljoen San Blas.

Zijn werkdag begint om uiterlijk 04.30 uur. Als zijn vier man personeel om acht uur binnenkomt staat alles klaar. Eerst koffie en daarna kunnen ze beginnen. Zijn motto: hard werken en klaarstaan voor je klanten, het hele jaar door. Met Frank en Martine heeft hij een speciale band. Van hetzelfde hout gesneden, dat zie je meteen.

Erdem Tuncer, de slager van San Blas

Zijn slagerij levert uitsluitend aan de horeca, hotels en restaurants in de Randstad. Erdem bezorgt zijn vlees het liefst zelf. Praatje maken, koffie drinken, hij doet 't graag. Vijftig weken per jaar. De andere twee gaat hij op vakantie, naar Turkije. Daar heeft hij een appartement in de stad en een boerderij.

De eerste vakantieweek werkt hij samen met zijn gepensioneerde vader op het land en de tweede week gaat hij met zijn gezin naar de stad en doet hij niets. Jawel. Lekker eten, naar het zwembad, vrienden en familie ontmoeten. Frank en Martine moeten ook een keer mee. “Gewoon gezellig” zegt hij in gebroken Nederlands.
Andere artikelen over Strandpaviljoen San Blas