De API, waar toveren jullie die vandaan?

20-09-2017

Een bruiloft. Eerst het feestje, dan een diner. Het bruidspaar met drie volwassen dochters springt na dertig jaar gelukkig samenwonen in het huwelijksbootje. “Jan, doe jij de bar?” Leuk Jasper, maar dan moet je me wel even uitleggen hoe alles werkt. Een spoedcursus.

In een niet te volgen tempo tovert Jasper twee cappuccino uit het apparaat. “En dan druk je op Shift voor een extra melkkraag.” De daaropvolgende vierenhalf uur breng ik het spreekwoord “al doende leert men” in de praktijk. Een bruiloft, ik mag 50 gasten van drankjes voorzien.

Bruiloft / Strandpaviljoen San Blas

Een mooie ervaring, werken bij San Blas is leuk. Het contact met de gasten - met af en toe tijd voor een kort praatje - en het inschenken van koffie, fris, wijn en bier. Het ging prima, maar zonder hulp van Pascal en Jasper had ik 't nooit gered. Waar staat de Wieckse Witte 0% en Pascal, de jus d'orange is op. Hebben we nog wijnglazen? De API, waar toveren jullie die vandaan?

 De fotograaf besteld non-verbaal een derde glas Spa Rood, “ik moet helder blijven” zegt hij met een lach. De dochter van het bruidspaar vraagt ergens halverwege het feestje om twee glazen Chardonnay, voor opa en oma. Natuurlijk, inmiddels weet ik exact waar die fles staat. “Wat een fantastische locatie” zegt ze, “bent u de eigenaar?” Ik ontvang het als een compliment :)
Andere artikelen over Strandpaviljoen San Blas