Dat doet ie anders nooit!

10-04-2015
Een lange trap is achter de voordeur het eerste wat je ziet, een flinke klim. Boven staat Sjaak (zie foto) me op te wachten, een schoonmaakdoek in z'n bek en kwispelend. Inderdaad, Sjaak is een hond. Van Ella. Hij is dagelijks op kantoor en voortdurend op rooftocht. Schoonmaakdoeken, sjaals, handschoenen en - toen ik er gisteren was - een pakje rosbief. "Dat doet ie anders nooit!"
Sjaak / Schoonmaakbedrijf Ruud Zander

Gezellig hoor, bij Schoonmaakbedrijf Ruud Zander op kantoor. Het voelt als een thuis. Schoonmakers die terugkomen van een klus blijven altijd even hangen. Koffie leuten, kletsen en een sigaretje erbij. "Dat moet je ook een keer meemaken" zei Ella. Maar eerst lunchen met Mieke, Thea en Ella. Inge eet vandaag niet mee. Zij werkt de lunchpauze door en gaat eerder weg, naar zwemles met haar kleinkind.

Relaxed in de omgang maar scherp op de details, dat is de sfeer tussen de dames. Een geolied team, zo voelt het. Natuurlijk, het is soms hectisch. Maar de taken zijn duidelijk verdeeld. Inge is van de cijfers, Thea van de kwaliteit en Mieke zorgt dat de boel draait. En Ella? Die onderneemt.Andere artikelen over Schoonmaakbedrijf Ruud Zander