Bij EDO, als laatste man

22-11-2017

Robin Holwerda is kwaliteitscontroleur en sinds de jaren '70 fan van PSV. Hij volgt zijn cluppie op afstand. Alleen belangrijke wedstrijden, daar gaat hij met familie en vrienden naar toe. Robin heeft zelf ook gevoetbald. Bij EDO, als laatste man. Daar is hij mee gestopt. Nu staat hij z'n mannetje als vrijwilliger. “Iemand moet het toch doen en ach, het is best leuk.” Zo blijft hij betrokken bij zijn club.

Bij AVEK werkt hij sinds 1985. Eerst in de productie en nu controleert hij de veren, al zo'n 30 jaar. Alles legt hij vast: dikte, lengte, materiaal, trekkracht, enz. Die gegevens krijgen de instellers bij iedere opdracht mee. Het is hun houvast en Robin kijkt tijdens het productieproces over hun schouder mee. Met - voordat de veren worden verzonden - nog een laatste check. Alles akkoord? Dan is Robin tevreden, eerder niet.

Sinds 2000 doet hij zijn werk digitaal. Materiaalcertificaten, meetinstructies, meetrapporten, alles wordt vastgelegd en gearchiveerd. Ook de meetinstrumenten worden door Robin gekalibreerd. Een verantwoordelijke baan.

Robin Holwerda, technische verenfabriek AVEK
Andere artikelen over Technische verenfabriek AVEK