Als ik iets doe, dan doe ik 't goed

24-11-2017

Ze speelde handbal bij De Blinkert, Dennis ook. In 2004 hebben ze elkaar 'gevonden' en in 2008 zijn ze getrouwd. Linda werkte in de toerisme, bij een reisbureau. Dat werk werd steeds minder leuk. Ze gaf iedereen dezelfde aandacht, ongeacht het te besteden reisbudget. 500 of 5.000 Euro, ze maakte geen verschil. Haar werkgever dacht daar anders over. De vraag van Dennis of ze bij AVEK wilde werken kwam begin 2012 dus op het juiste moment.

Hennie ging met pensioen, er kwam op de financiële administratie een plekje vrij. Daar moest Linda even over denken. “Als ik iets doe, dan doe ik 't goed.” Ze heeft de stap gemaakt en is meteen een opleiding gaan volgen. Na een voorzichtig begin verzorgt ze nu de financiële administratie, van AVEK Haarlem en de andere BV's. “Ik ben geen accountant, maar ik weet wel hoe alles werkt” zegt ze lachend en vol trots.

Naast werk en privé volgt ze een cursus personeelsadministratie en een cursus Spaans. Waarom die laatste? Ron en Nel hebben een huis in Spanje, daar gaan Dennis, Linda en hun kinderen regelmatig heen. Bij AVEK is Linda volledig ingeburgerd, ze kent iedereen bij naam en iedereen kent haar. Ze heeft het prima naar haar zin.

Linda, technische verenfabriek AVEK

De toerisme? Dat werk is zo veranderd, dat mist ze niet. Ze kijkt wel met een vakkundig oog naar leuke bestemmingen. Het volgende reisje? Dat heeft Linda nog niet geboekt. Het denken over “waar kunnen we naartoe” is eigenlijk al genoeg. En - niet verder vertellen - ze heeft onder haar bureau een elektrisch kacheltje. De vluchtdeur achter haar rug grenst aan het magazijn, als daar de roldeur opengaat zit Linda in de kou.

Kacheltje van Linda, technische verenfabriek AVEK
Andere artikelen over Technische verenfabriek AVEK