Even het stof wegspoelen

14-08-2019

Vrijdagavond 2 augustus, een appje van Marieke: “Hi Jan, heb je toevallig 8 augustus overdag tijd om Tim te helpen met schilderklaar maken van het Tuighuis?” Natuurlijk! Over dat antwoord hoef ik niet lang na te denken. Het Tuighuis is een soort blokhut - grenzend aan het achterterras van Kraantje Lek - en werd voorheen gebruikt voor feesten en partijen. Dat is straks ook weer de bedoeling, maar nu ligt de ruimte nog vol met overbodige spullen én echt al het houtwerk is bruin geschilderd.

Lees verder

Jong geleerd, jong gedaan

07-08-2019

“Jan, wil jij de met deze glasjes achter Buster aan lopen?” Het duurt even totdat de door Robbert gemaakte grap bij mij binnenkomt. Kim kijkt hem in eerste instantie ook een beetje glazig aan. Het “wat zeg je nou?” is van onze gezichten te lezen. Dan valt het kwartje, eerste bij mij en dan bij Kim. Robbert bekijkt het met een ontspannen lach en duwt een dienblad vol met glazen in mijn handen.

Lees verder

Paul, Camiel en Jolanda

03-08-2019

En dat is zes. De met plezier geschreven verhalen in 400 woorden van Paul Ravenzwaaij, Camiel Lokkerbol en Jolanda van der Maden staan op Per Gezicht. In goed gezelschap van Nico, Pieter en Andrea.

Duidelijk niet geschikt

26-07-2019

Het is hard werken bij Kraantje Lek, zeker met te grote schoenen aan m'n voeten. Het was woensdag 12.00 uur, bij aanvang van mijn dienst, +30 graden en stil op het terras. Slechts een paar tafeltjes bezet. Een mooi moment om Eva te vragen of er een handheld vrij is, dan kan ik een beetje oefenen met bestellingen opnemen. Na een korte uitleg ga ik op pad...

Lees verder

Op de Amsterdamse Zuidas

25-07-2019

Alpha Security beveiligt per 1 juli 2019 advocatenkantoor Stibbe op de Amsterdamse Zuidas. Daar zijn ze blij mee! Head of Facilities Kirsten van Vollenhoven vertelde waarom ze na een zorgvuldige selectieprocedure voor Alpha Security heeft gekozen en als toegift kreeg ik een rondleiding door het stijlvol vormgegeven pand. En niet verder vertellen, onderweg deelde Kirsten een geheimpje.

We komen hier al jaren

24-07-2019

“Hast du eine Fahrradpumpe?” Jazeker, naast de voordeur. Daar staat een goed gevulde ANWB Fietsservicebox en een fietspomp. Verstandig, want Kraantje Lek ligt aan de 330 kilometer lange Noordzeeroute - van Sluis naar Den Helder - en ook minder ambitieuze fietsers weten Kraantje Lek goed te vinden. Niet alleen bij materiaalpech, gisteren zaten de terrassen overvol.

Lees verder

Leuk als je komt!

22-07-2019

Sinds 15 juli werk ik parttime bij Kraantje Lek, als meewerkend verhalenverteller. Zolang we elkaar aardig vinden en zolang er verhalen te vertellen zijn, dat is ongeveer de afspraak. Om dat te bekrachtigen heb ik voor het eerst in 30 jaar een arbeidsovereenkomst getekend.

Lees verder

Een laatbloeier

22-07-2019

Hij is volgens eigen zeggen een laatbloeier. Nu is Niels Lauwers alweer drie jaar VP of Marketing bij 30MHz, toen een startup en nu actief in 30 landen.

Oudere berichten