Niet meer bij Kraantje Lek

12-09-2019

De zomer loopt op z'n eind. Natuurlijk, we krijgen nog mooie dagen, zelfs dit weekend al. Maar de schoolvakanties zijn voorbij en Nederland is weer aan 't werk. Ook voor mij is het tijd om de draad weer op te pakken. Glas werkt, maar niet meer bij Kraantje Lek. Vanaf nu gaat mijn aandacht weer volledig naar Per Gezicht en freelance schrijfopdrachten. Met pijn in m'n hart, dat wel. Als ik zou kunnen kiezen...

Lees verder

Zal ik de tong fileren?

10-09-2019

Spletsj! Net voordat ik onder de parasol duik stroomt er een klein watervalletje op m'n hoofd en over mijn bril. Even gedesoriënteerd sta ik met een vol dienblad op het terras van Kraantje Lek. Het regent, pijpenstelen! Binnen zijn alle tafels bezet, de meeste gasten zijn van buiten naar binnen gestormd. Alleen de geluksvogels met een tafel onder één van de vier grote parasols blijven zitten, lekker droog.

Lees verder

Alles naar wens?

04-09-2019

“Mindel en Kiki, willen jullie de zandbak even aanharken?” De dames zijn te verbouwereerd om vragen te stellen en even later staan ze in het halfdonker de zandbak van zo'n 100 m2 achter Kraantje Lek aan te harken. Buster filmt het giechelend van een afstand. En eerlijk is eerlijk, het is een goeie grap. Waarschijnlijk zou ik er als beginneling in de bediening ook ingetuind zijn.

Lees verder

He, waar is opa Jan?

22-08-2019

“Je kan het vergelijken met een strandpaviljoen. Als de zon doorbreekt zit even later het terras vol en als het regent hebben we alleen binnen gasten. Hollen en bijna stilstaan. Daar moeten we organisatorisch klaar voor zijn, qua inkoop en bezetting. Dat moet echt nog beter.” Kraantje Lek is nu zes weken open. Robbert en Marieke zijn gelukkig met hun nieuwe aanwinst, maar kijken kritisch naar de resultaten. Hoe kan 't beter en met welke mensen. Met Tamara bijvoorbeeld, een horecatijger van exact 157 centimeter.

Lees verder

Stoom afblazen

19-08-2019

”Jan, jij mag naar huis.” Tim kijkt me excuserend aan. Echt erg vind ik het niet. Mijn dienst begon om 10.00 uur, met regen. Maar... Volgens Weather Pro zou vanaf 11.00 uur het zonnetje schijnen, ongeveer dezelfde weersverwachting als een week eerder. Toen waren we onderbezet en dat mocht niet nog een keer gebeuren. Daarom staan we om 10.00 uur met drie man: Tim, Leon en ik. Binnen zitten een paar gasten en buiten op het terras kun je een kanon afschieten.

Lees verder

Even het stof wegspoelen

14-08-2019

Vrijdagavond 2 augustus, een appje van Marieke: “Hi Jan, heb je toevallig 8 augustus overdag tijd om Tim te helpen met schilderklaar maken van het Tuighuis?” Natuurlijk! Over dat antwoord hoef ik niet lang na te denken. Het Tuighuis is een soort blokhut - grenzend aan het achterterras van Kraantje Lek - en werd voorheen gebruikt voor feesten en partijen. Dat is straks ook weer de bedoeling, maar nu ligt de ruimte nog vol met overbodige spullen én echt al het houtwerk is bruin geschilderd.

Lees verder

Jong geleerd, jong gedaan

07-08-2019

“Jan, wil jij de met deze glasjes achter Buster aan lopen?” Het duurt even totdat de door Robbert gemaakte grap bij mij binnenkomt. Kim kijkt hem in eerste instantie ook een beetje glazig aan. Het “wat zeg je nou?” is van onze gezichten te lezen. Dan valt het kwartje, eerste bij mij en dan bij Kim. Robbert bekijkt het met een ontspannen lach en duwt een dienblad vol met glazen in mijn handen.

Lees verder

Duidelijk niet geschikt

26-07-2019

Het is hard werken bij Kraantje Lek, zeker met te grote schoenen aan m'n voeten. Het was woensdag 12.00 uur, bij aanvang van mijn dienst, +30 graden en stil op het terras. Slechts een paar tafeltjes bezet. Een mooi moment om Eva te vragen of er een handheld vrij is, dan kan ik een beetje oefenen met bestellingen opnemen. Na een korte uitleg ga ik op pad...

Lees verder
Oudere berichten