Glas Werkt, voor Voedselbank Haarlem

01-12-2016

Voedselbank Haarlem biedt hulp aan mensen die in armoede leven. De maand december ga ik ze daar als vrijwilliger bij helpen. Op mijn weblog en via social media vertel ik over mijn ervaringen en de mensen die ik ontmoet. En zoals gebruikelijk sluit ik mijn dienstverband af met een magazine.


Per 1 november voor de Kennemer Praktijkschool

12-10-2016

Spannend! Ik ga meekijken en als het even kan meewerken bij de Kennemer Praktijkschool in Heemskerk. Een maand, van 1 t/m 30 november. Dat wordt weer een totaal nieuwe ervaring. Al tijdens de voorbespreking met Ivo Krop, Ria van Tuinen en Merel Rolink vlogen de ideeën over tafel. Hoe ik daar, aan die tafel terechtgekomen ben? Met de enthousiaste hulp van Linette Martens. De stagebegeleider van Tim, mijn collega bij Studio Hamerhaai.

Glas Werkt, voor Bibliotheek Zuid-Kennemerland

03-08-2016

Boeken, ons huis staat er vol mee. Zelf aangeschaft en geleend, van andere leesverslaafden én van Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Voor die laatste ga ik per 1 september een maand werken. Wie lenen die boeken uit, wat doen ze nog meer en voor wie? Ik kan bijna niet wachten om dat zichtbaar te maken...

Magazines voor Studio Hamerhaai

29-06-2016

Zo, die zijn weg! 450 magazines voor Studio Hamerhaai, verpakt in twee kartonnen dozen. Iedere doos zo'n dertig kilo zwaar en afzonderlijk van elkaar bezorgd door DPD, de tweede doos drie dagen na de eerste... Nu staan ze in de huiskamer bij Niki en Boudewijn en ik heb nog zo'n vijftig exemplaren voor eigen gebruik. Een exemplaar ontvangen? Stuur dan een e-mail met je adresgegevens naar jan@glaswerkt.nl of info@studiohamerhaai.nl

Magazine Glas Werkt voor Studio Hamerhaai

Glas Werkt, voor Studio Hamerhaai

28-04-2016

Geen idee hoe ze aan de naam zijn gekomen, ik ken ze vooral als de bedenkers en makers van Rijkswachters, gemaakt van de verhuiskisten van het Rijksmuseum. Via de website rijkswachters.nl is te achterhalen van welke kist iedere Rijkswachter is gemaakt en welk kunstwerk in de kist opgeslagen is geweest. Briljant! De Rijkswachters - van XS tot XL -worden verkocht als warme broodjes. Dat betekent hard werken. De komende maand ga ik ze daar bij helpen én vragen stellend in de weg lopen ;-)

250 magazines voor Yarden Uitvaartzorg

27-11-2015

Een dubbeldik nummer, 68 pagina's maar liefst. Het resultaat van twee maanden meekijken bij Yarden cluster West en daarover schrijven. Een bijzondere wereld met mooie mensen. Het heeft me als mens rijker gemaakt en het is moeilijk om los te laten.

"Niks voor jou Jan?" vroeg Fenna op 15 september. Daarna heb ik mezelf die vraag nog regelmatig gesteld, "zou ik uitvaartverzorger willen worden, is het iets voor mij?" Het uiteindelijke antwoord is "nee." Het is fantastisch werk en ik ga mijn collega's bij Yarden zeker missen. Maar nee Fenna, ik heb een andere mission in life :-)

Yarden Uitvaartzorg / Magazines

Verhalen vertellen werkt

10-11-2015

Storytelling wordt gezien als een uiterst effectieve vorm van marketing, het geeft een eerlijk beeld van een organisatie. Dat wordt gewaardeerd, mijn verhalen op glaswerkt.nl zijn in de periode van maart tot november ruim 17.000 keer gelezen. Echt gelezen, want een bezoeker blijft gemiddeld 3,5 minuut op glaswerkt.nl en leest 3 à 4 berichten. Ingezoomd op haarlem en omgeving blijft een bezoeker zelfs 6,5 minuut op glaswerkt.nl en leest daar ± 5 berichten.

Nog een maandje door bij Yarden. Leuk!

02-10-2015
Anita zelf die vanochtend om 08.00 uur de deur voor me open doet. In m'n rugzak de drukproef van mijn magazine voor Yarden. "Goedemorgen Jan! Jij ook koffie? Heb je er iets in?" Aansluitend hebben we ruim twee uur zitten praten, over van alles. Ook over het magazine. Over dat het mooi-, maar nog niet af is. Een gedeelde mening.